Både Vestfjordens Seilforening og Seilerklubben Trim innstilte all sin aktivitet da krigen brøt ut i Europa etter sesongen i 1939.
Eystein Lage var valgt til ny leder av Seilerklubben Trim på generalforsamlingen høsten 1939. To uker etter den tyske invasjonen av Norge la han ned all aktiviteten i klubben.
«Klubben innstiller helt sin virksomhet under krigen.»
Det eneste protokollført ved styremøtet 23. april 1940
Det ble fem lange krigsår. Trims styre hadde vært forutseende da det nedla virksomheten. NS forsøkte å gjøre sport og idrett til et propaganda-innslag for sin bevegelse. Da idrettsungdommen ikke ville la seg bruke til det, forsøkte nazistene selv å overta foreningene, beslaglegge deres utstyr, pengemidler osv.
Terbovens virring
Rikskommissær Joseph Terboven hadde fått bygget en sommerhytte på Plahtes eiendom, litt forbi Plahtebukta. Hyttas grunnmur er fortsatt synlig.
Ved sitt sommersted hadde også Terboven flere av kronprins Olavs seilbåter liggende. I jubileumsboka fra Bærum Seilforenings 50 års-feiring beskrives det at Terboven «virret til vår forargelse rundt med kronprins Olavs seilbåter».
På en annen side var ikke den norske rikskommissaren en særlig stødig skipper. Hans «utallige» grunnstøtninger i området rundt Torvøya var visstnok «en kilde til stadig munterhet i en ellers dyster okkupasjonstid».
Fredsregattaene
Det skulle ta litt tid før regattaene i Trim var i gang igjen. Fredssommeren 1945 ble så overveldende at ingen tenkte på regattaseilas før et stykke ut på høsten. Da gikk de første fredsregattaene. I årene etter krigen stilte opp mot 100 båter på startlinjen i Holtekilen. Av og til ble regattaene lagt til Vestfjordens regattabane ved Vassholmen for å få plass til alle som ønsket å være med.
Ved Vestfjordens vårregatta i 1946 stilte 109 båter til start i ideelt seilvær. På startlinjen var Kronprins Olav i sin 6m, og døtrene prinsesse Ragnhild og prinsesse Astrid i hver sin 12,5 m.
Det var ivrige seilere som endelig fikk seile regatta igjen. Ved de Olympiske leker i Torquai i 1948 ble også fire Vestfjordenseilere tatt ut. Thor Thorvaldsen, Haakon Barfod og Haakon Lie i draken «PAN» representerte Norge. De kom hjem med intet mindre enn OL-gull.
Ved neste OL, i Helsingfors 1952, gjentok den samme trioen bragden, og hentet hjem nok et olympisk gull.